Friday, 3 June 2016

JUNE

Lets talk about life, relationship macam bosan kan. Almost 3 months I breakup with him. Tbh, sedih juga la tapi sampai bila kan nak kena hadap sedih tu and btw dia pun dah jumpa pengganti. Glad to see you happy babe. Dalam keadaan yang tak berapa okay and assignment banyak macam dah tak ada masa nak fikir benda benda ni semua. One of my friends dia cakap. Kau dah lain tak macam dulu lemah masa break dengan f** haha bukan sebab lain ke tak for me I choose to be happy dan kenapa perlu sedih. Sedih ada la sikit bila homesick. Dan sepanjang 3 bulan tu untuk gembirakan diri sendiri. Paksa la pergi makan tempat tempat sedap buat aktiviti yang memang tak pernah berani nak buat sendiri. Selalu pesan dekat diri sendiri do something new, try to do something different. And set a goal, contoh bangun pagi esok aku kena happy set dekat minda. Benda tu akan kawal diri kita. Boleh nak sedih, sedih bertempat dan jangan layan sangat perangai tu. And satu benda yang penting be beautiful even you are ugly, find a new clothes, shoes or etc. Hangout with friends. Benda akan tolong korang daripada terus sedih teringat ex boyfriend.  Akhir sekali dont stalk him, yang ni susah sikit la kot kan huhu. 

No comments: