Sunday, 29 October 2017

GADIS

Jika benar gadis itu adalah aku.
Catatan ini ada untuk kamu.
Aku nampak Seperti kuat tapi tiap malam aku selalu memikir.
Hati aku menangis, perasaan yang macam ni yang aku hadapi saat aku kecewa dulu.
Tahu rasa kecewa tu macam mana? Pedih, perit seperti kulit di toreh.
Aku selalu kecewa dengan rasa macam ni. Satu je kau perlu tahu fikir kan perasaan ini terhadap awak tak akan pernah habis. 
Kalau kau rasa aku kuat, kau salah aku la gadis yang hati nya telah dilukai.

Jujur aku Penat bila menulis sambil menangis. 

Saturday, 28 October 2017

confession

Jujur saya suka awak. 

Tapi hakikat nya, saya tepuk sebelah tangan. Ya mana mungkin berbunyi.


Maaf, tapi saya suka orang lain. 



Macam biasa kena friendzone itu memang sedih dan menyakitkan.

Sunday, 1 October 2017

Bunga

Dalam banyak banyak bunga awak yang paling mekar dalam hati saya.

Hi bunga, harap kali ni awak tak lupa senyum pada saya.

Saturday, 11 February 2017

2k17

Bila umur dah meningkat ni rasa percaya pada orang ni pun makin kurang. Mungkin belajar untuk jaga perasaan sendiri. Kawan memang ramai semua boleh buat gembira. Satu hari nanti semua benda akan lalui sorang sorang juga. 
Contoh dir sendiri je la kan. Before ni depends sangat dekat kawan. even ada masalah sikit terus share. Dan tbh now even ada masalah besar macam mana pun simpan je. Bukan sebab tak ada kawan nak share tapi itu la orang Kata waktu kita rapat dengan mereka dah habis. Sampai bila nak bergantung pada dia sampai bila nak cari dia kan. 
For me benda ni dah biasa mungkin sebab Makin susah nak percaya orang. Bagi peluang pun kau pergunakan kebaikan orang tu. Tak reti lansung nak hargai. Yang penting jujur apa yang kau buat jujur orang akan marah masa tu ja lepastu dia okay. 
Macam mana kau tipu aku pun tak apa aku boleh lagi layan kau baik. Sebab manusia memang tak lari dari buat kesilapan.

Hari ni minta maaf, esok lusa buat lagi kan. Manusia juga namanya.