Sunday, 21 August 2016

kisah dua sahabat

Seorang perempuan dan kawan baik.  Baik tak baik la. And btw her bestfriend is guy. Diorang ni rapat sangat sangat and one day lelaki ni cakap. Act I suka you, why not you bagi peluang dekat I. Yang si perempuan ni keliru. Sebab dia lagi sayang persahabatan diorang.

Benda ni berlarutan sampai 2 years I guess. Kejap contact kejap tak. After 2 years tak contact. Sebenarnya perempuan tu tengah cuba nak terima lelaki tu. Macam nak lebih sikit dari kawan. But tak boleh juga until the girl bercinta dengan orang lain. After that diorang break up but no one know.

Nak di jadikan cerita that girl selalu share rahsia macam dia dah ada boyfriend and she love her boyriend. Sebab taknak lelaki ni terasa if diorang tak share cerita. And you know wht after the girl break up. Her bestfriend hilang, terus tak contact. Perempuan ni pelik la why nak hilang macam tu je. Kalau salah just bagi tahu je la kan.

One day, tergerak hati perempuan ni nak cek semua. And bommsss guess what. Dah ada awek rupanya and perempuan tu rasa kecewa dan terus menyepi block him dekat twitter and instagram. Sampai la. Lelaki tu cari balik. And perempuan ni masih rasa why nak kena simpan rahsia just bagi je la tahu wei aku dah ada awek, and stop giving harapan palsu tu.

Lastly, sampai sekarang perempuan tu buat tak tahu sebab nak kawan baik dia tu cerita sendiri. 

Thursday, 28 July 2016

perempuan yang sedang keliru.



Dalam hidup ni kau kena give and take
Tak semua benda kau ambil je
Sesekali kau kena mengalah dan beri
Ye,  sebab kita manusia

Hari ni mungkin kau dipandang hina
Tapi akan Ada satu hari nanti orang akan sanjung kau

Caranya satu kau usaha
Yang penting kau dapat apa yang kau inginkan
Itu adat seorang manusia
selain DOA dan REDHA.
Faham?

Friday, 3 June 2016

JUNE

Lets talk about life, relationship macam bosan kan. Almost 3 months I breakup with him. Tbh, sedih juga la tapi sampai bila kan nak kena hadap sedih tu and btw dia pun dah jumpa pengganti. Glad to see you happy babe. Dalam keadaan yang tak berapa okay and assignment banyak macam dah tak ada masa nak fikir benda benda ni semua. One of my friends dia cakap. Kau dah lain tak macam dulu lemah masa break dengan f** haha bukan sebab lain ke tak for me I choose to be happy dan kenapa perlu sedih. Sedih ada la sikit bila homesick. Dan sepanjang 3 bulan tu untuk gembirakan diri sendiri. Paksa la pergi makan tempat tempat sedap buat aktiviti yang memang tak pernah berani nak buat sendiri. Selalu pesan dekat diri sendiri do something new, try to do something different. And set a goal, contoh bangun pagi esok aku kena happy set dekat minda. Benda tu akan kawal diri kita. Boleh nak sedih, sedih bertempat dan jangan layan sangat perangai tu. And satu benda yang penting be beautiful even you are ugly, find a new clothes, shoes or etc. Hangout with friends. Benda akan tolong korang daripada terus sedih teringat ex boyfriend.  Akhir sekali dont stalk him, yang ni susah sikit la kot kan huhu. 

Monday, 8 February 2016

Perit

Sekali lagi dugaan yang sangat besar
Sekali lagi perasaan yang sama muncul
Sekali lagi harapnya terus kuat
Tapi kali ini biar la rasa ini sendiri

Yang jauh jauh tetap dirindukan
Perasaan yang takut datang kembali
Tangan mengigil, otak memikir
Mungkin ini yang tertulis

Air mata yang tadinya ditahan tahan
Akhirnya berderai jua
Heii, aku kuat
Mesti kuat untuk diri sendiri

Hampir sepurnama dan perasaan
Gundah ini datang kembali
2016 ini mungkin ini pengceritaan nya
Yeahh aku dah bersedia untuk hadapi
Setiap dugaan yang mendatang
Selepas ini.
Bangkit, menangis bukan buat aku lemah atau kalah
Kau harus tahu!

Saturday, 2 January 2016

3 januari 2k16

Jangan sampai aku putus asa untuk suka terhadap lelaki.
Naik muak dengan semua benda ni.